1. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ DÜZENLİYORUZ

1. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ DÜZENLİYORUZ

Bilindiği üzere; Türk Eğitim Sen olarak, 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi münasebetiyle, 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile işbirliği içinde Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi'ni düzenlemiştik. Bu yıl yeni bir kongre düzenliyoruz. Kongre 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Mühendislik ve Fen Bilimleri alanında, 1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi adıyla düzenlenecektir.  Kongreye Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğine üye olan kuruluşların mensupları katılabilecektir.

4. Sanayi Devriminin tartışıldığı günümüzde bilimsel bilginin paylaşımı ve dolaşımı önemli bir konudur. Türk Dünyası’nı oluşturan ülkeler, coğrafi konumları, tarihi bağları ve soydaşlık ilişkilerinden dolayı dünden bugüne çeşitli işbirliği uygulamaları geliştirmiştir. Bu işbirliği modellerindeki ortak problem, çalışmaların kapsam, sürdürülebilirlik ve 4. Sanayi devrimini karşılayacak bilimsel hazırlıklar açısından tatmin edici seviyede olmamasıdır. 

Başta mühendislik ve fen bilimleri gibi sahalar olmak üzere birçok alanda gerçekleştirilecek ortak bilimsel kongre ve etkinlikler; Türk dünyası içinde yer alan iletişim ve kaynaşma süreçlerine büyük katkılar sağlamıştır. Bu noktada ortak bilimsel faaliyetlerin kültüre dayalı gönül köprülerini sağlamlaştıracağı çok açıktır.
Bilimsel kongreler, bilimsel işbirliği ve bilgi paylaşımının bir zorunluluk haline geldiği günümüz şartlarında; Türk Dünyası’ndaki işbirliği girişimlerini bilimsel alanlara da taşıma gayretinin bir yansımasıdır. Türk Dünyası arasındaki işbirliğinin en önemli noktalarından birisi bilimsel bilginin ve onun teknolojik yansımalarının paylaşımıdır. 

Türk Eğitim-Sen olarak, bilimsel işbirliği ve paylaşımın kolaylaştığı ve bir zorunluluk haline geldiği günümüz şartlarında; işbirliği girişimlerini Türk Dünyası’nda bilimsel alanlara da taşıma gayretindeyiz. 
Bu açıdan bakıldığı zaman Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi’nin odağı bilimsel bilginin paylaşımı iken hedefi Türk Dünyası arasındaki birlik vizyonuna bilim ve teknoloji boyutuyla katkı sağlamaktır. 

Sendikalar, uluslararası sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin ortaklaşarak yaptığı bu faaliyet, bu anlamda ülkeler arasında kuracağı iletişim köprüleri sayesinde başta eğitim kurumları ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturmaya vesile olacaktır. Bu tür işbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; yeni bilgi ve yöntemleri paylaşma, ülkeler arası bilim ve teknolojik gelişmeleri takip etme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmaya bilgi ve teknoloji boyutu ile katkı sağlama, yeni ortaklıkların tesisi noktasında önemli rol oynayacaktır.

Kongreye katılmak isteyen üyelerimiz kongrenin resmi web sitesi olan www.teskongre.org adresinden ve şubelerimizden detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Bu kapsamda kongre süreci şu şekildedir:
Özet Gönderme: 15 Mayıs- 30 Temmuz 2017
Özet Sonuçlarının Yazarlara Bildirilmesi: 1-9 Ağustos 2017
Bildirilerin Gönderilmesi: 10 Ağustos-30 Eylül 2017
Bildiri Sonuçlarının Yazarlara Gönderilmesi: 30 Ekim 2017
Düzeltilmiş Bildirilerin Gönderilmesi: 20 Kasım 2017

 

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir